Kunst is een bijzonder product. Gemaakt met passie, kennis van materiaal en ontstaan vanuit vaak een hele persoonlijke gedachtegang. Met deze zaak, gerund door de makers zelf, beogen de initiatiefnemers het publiek dichter te betrekken bij de producten en zo een unieke beleving aan te bieden. 

In de Maak Zaak bestaat uit drie delen.  De winkel waar de makers zelf u te woord kunnen staan over de werken. De ateliers waar u van harte welkom bent om een kijkje achter de schermen te nemen. Ook is er een grote workshopruimte zodat iedereen mee kan maken in de Maak Zaak!

Experts in huis! In de winkel, gerund door de kunstenaars zelf, krijgt het kopen van een werk een extra dimensie. In gesprek met de maker is iets uitzoeken veel avontuurlijker. 

Kunst meebeleven.In het atelier kunt u natuurlijk de kunst bewonderen, maar ook de kunstenaars aan het werk zien en in gesprek gaan over hun werkwijze. 

Maak’ het zelf mee in de workshopruimte  Je hoeft niet langs de zijlijn te staan, maar je mag zelf mee doen. Elke week worden er door de kunstenaars bijzondere workshops georganiseerd voor jong en oud, waarbij ze hun expertise inzetten. Voor ieder wat wils, van hoge kunst tot knutselen, want er is zoveel kennis en creativiteit in huis.